Jurnalistul Attila Biro, reținut de poliția bulgară în timpul unei investigații

Jurnalistul Attila Biro a fost reţinut de poliţia din bulgară joi seară, alături de un alt jurnalist bulgar, lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene, potrivit unei postări pe Facebook a Rise Project. Aceștia au fost în cele din urmă eliberaţi după ce au fost ţinuţi în cătuşe, în câmp, timp de o oră.

Jurnalistul Attila Biro, a scris vineri dimineaţă pe Facebook că este bine şi că va reveni cu detalii.

Facebook.com

Rise Project a anunţat în cursul nopţii că Attila Biro şi colegul bulgar sunt bine, unul dintre diplomaţii români în Bulgaria, Florian-Daniel Mazilu, implicându-se în acest caz.

„Attila şi colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomaţii României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. Mulţumim! Şi mulţumim în primul rând celor care au sunat la secţia de poliţie. În astfel de situaţii, presiunea publică poate face diferenţa”, precizeaz- cei de la Rise Project. Sacii cu documente au fost recuperaţi şi se află în secţia de poliţie. „Attila şi Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe poliţiştii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noştri au pus umărul după ce au fost ţinuţi în cătuşe, în câmp, timp de o oră”, menţionează cei de la Rise Project.

Robert Manea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri