Jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava au depus plângeri împotriva agresorilor

Cei doi jurnaliști și activistul de mediu bătuți într-o pădure din Suceava, în timp ce filmau un material despre exploatarea ilegală a pădurilor, au depus vineri după-amiaza plângere la Poliție împotriva agresorilor, conform Digi24.

Amintim că joi seara, jurnalistul Mihai Dragolea, un coleg cameraman și activistul Tiberiu Boșutar au fost atacați de aproximativ 20 de bărbați, printre care s-ar afla și proprietarul terenului și inginerul silvic. Atacatorii, care aveau la ei bâte și topoare, le-au distrus echipamentul jurnaliștilor și i-au bătut crunt.

„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”, a povestit Dragolea, singurul dintre cei trei care nu și-a pierdut cunoștința în timpul atacului.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacționat la rândul său la mediatizarea cazului din Suceava. Acesta a condamnat faptele de violență și a anunțat că „Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, conform Hotnews.

La adresa șefului MAI, Lucian Bode, a fost lansat un apel al zeci de organizații civice, prin care i se cere acestuia să fie anchetat de urgență cazul jurnaliștilor şi activistului de mediu bătuți. Organizațiile semnatare susțin că incidentul „nu reprezintă un simplu derapaj, ci se alătură unui șir lung de evenimente grave, care pun în pericol spațiul civic, libertatea presei și care conduc la încurajarea fenomenului tăierilor ilegale”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri