Jurnalista rusă care a protestat la TV, reținută pentru scurt timp

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă cunoscută pentru protestul său televizat, a fost reținută pentru scurt timp după ce aceasta a manifestat în apropierea Kremlinului.

Poliția rusă a reținut-o pe jurnalistă, după ce Ovsyannikova a protestat timp de mai multe zile în stradă, afișând o pancartă în care Putin era numit „criminal” pentru declanșarea războiului în Ucraina, conform The Guardian.

Conform jurnalistei, a fost oprită de autorități în fața casei sale, după ce s-a întors de la o plimbare cu bicicleta și câinii . Pe contul său de Telegram a apărut o postare în care aceasta apărea însoțită de doi bărbați în uniforme, anturajul său declarând că nu știe unde Marina Ovsyannikova a fost dusă.

„M-am plimbat cu câinii, tocmai am ieșit pe poartă, oameni în uniformă s-au apropiat de mine. Acum stau în Ministerul Afacerilor Interne Krasnoselsky”, a scris jurnalista pe Facebook, referindu-se la o secție de poliție dintr-un district din Moscova. Postarea conținea și imagini cu ea și doi câini.

Eliberată la scurt timp

La trei ore de la publicarea postării pe Facebook, Marina Ovsyannikova a revenit cu un update, anunțând că a fost lăsată să plece.

„Sunt acasă. Totul este în regulă, dar acum știu că este întotdeauna cel mai bine să aduci o valiză și pașaport dacă ieși în oraș”, se arată în mesaj.

În ciuda faptului că nu există nicio informație cu privire la acuzațiile care i se aduc jurnalistei, avocatul său a afirmat pentru RIA Novosti că reținerea sa are legătură „într-un fel sau altul cu actul ei de protest”.

Afirmațiile Ovsyannikovei la adresa lui Putin și a așa-zisei operațiuni militare speciale sunt încălcări grave ale legii ruse, fiind pedepsite cu amenzi sau mulți ani de închisoare.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri