Jurnalista care a protestat la televiziunea rusă de stat spune că i-a fost „imposibil să tacă”

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la postul TV controlat de stat Channel One, a afirmat pentru CNN că nu a putut să nu spună nimic în legătură cu agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

În interviul acordat televiziunii americane după ce a fost eliberată, Ovsyannikova a spus că nu-și dorește ca lumea să creadă că toți rușii sunt de acord cu planurile lui Putin – chiar dacă propaganda de stat a reușit să păcălească mulți cetățeni, chiar și pe mama ei, conform CNN.

„Am simțit din ce în ce mai mult o disonanță cognitivă între convingerile mele și ceea ce spunem în emisie. Războiul a fost punctul fără întoarcere, când era pur și simplu imposibil să taci”, a spus jurnalista, care lucrează ca producător pentru postul pro-Kremlin Channel One de mulți ani.

Deși i-a fost frică „până în ultimul moment”, Ovsyannikova a decis că va trebui să se pună în apropierea prezentatoarei pentru ca bannerul său să fie vizibil. Pentru a face asta, a trebuit întâi să treacă pe lângă paza studioului.

„Am decis că voi putea să-l depășesc pe paznicul care stă în fața studioului și să stau în spatele gazdei. Așa că m-am mișcat foarte repede și am trecut pe lângă securitate și mi-am arătat afișul”, a spus jurnalista.

După protestul său public, Ovsyannikova a fost scoasă din studio și ulterior dusă la poliție. Despre aceasta nu s-a știu nimic timp de 15 ore, timp în care era căutată de avocați pentru drepturile omului. În final, jurnalista a apărut în fața judecătorilor și a primit o amendă de 30.000 de ruble, echivalentul a 280 de dolari americani, pentru organizarea unui „eveniment public neautorizat”. Unul dintre avocații cu care Ovsyannikova a lucrat anterior a explicat că acuzația a fost bazată pe videoul pe care femeia l-a înregistrat înainte de a apărea în fața camerelor de filmat.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri