Iran eliberează 70 de mii de deținuți, din cauza epidemiei de coronavirus. Nu e clar dacă se numără și jurnaliști printre aceștia

În decursul zilei de luni, judecătorul-şef al Iranului a declarat că, din cauza epidemiei de coronavirus, au fost eliberați 70.000 de deţinuţi.

Ebrahim Raisi a făcut anunțul privind măsura adoptată de Teheran după ce autoritățile au declarat în aceeași moartea a peste 40 de persoane infectate cu COVID-19, conform G4Media.ro.

“Eliberarea de deţinuţi, până în punctul în care nu creează insecuritate în societate, va continua”, a mai afirmat judecătorul-şef iranian.

Mediastandard scria, în decursul săptămânii trecute, despre îngrijorările unei organizații internaționale pentru protecția jurnaliștilor privind situația ziariștilor închiși în Iran. În acest moment, nu este clar dacă, printre vei 70.000 de deținuți eliberați, se află și vreun jurnalist, în contextul în care, în Iran, cei care adoptă atitudini anti-regim sunt văzuți ca fiind un pericol pentru siguranța națională.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri