Instagram introduce funcții de control parental începând de anul viitor

Într-o postare pe blogul companiei, șeful Instagram, Adam Mosseri anunță că o serie de funcții de control parental vor fi disponibile pe platforma de socializare din martie 2022.

Acestea vor permite părinților să vadă cât timp petrec copiii lor pe Instagram, să stabilească limite de timp și să fie notificați dacă copilul raportează pe cineva. Pachetul de noi facilități este menit să facă Instagram un loc mai sigur, în special pentru utilizatorii adolescenți.

Pe lângă aceste funcții, compania anunță că dezvoltă „un nou hub educațional pentru părinți și tutori, care va include resurse suplimentare, cum ar fi tutoriale despre produse și sfaturi de la experți, pentru a-i ajuta să discute despre utilizarea social media cu adolescenții lor” .

Până în martie, Instagram spune că va implenta două noi funcții care să facă timpul petrecut pe platformă mult mai sigur. Prima măsură, care va fi introdusă la începutul anului viitor, se referă la funcția „Take a Break” care îi invită pe utilizatori să se deconecteze de la aplicație după ce au navigat o anumită perioadă de timp, cum ar fi 10, 20 sau 30 de minute. Conform studiilor făcute de Instagram, 90% din utilizatorii care au pornit această funcție au lăsat-o activă pentru a le reaminti să ia o pauză. Funcția va fi mai întâi disponibilă în SUA, Marea Britanie și Canada, urmând ca mai apoi să fie lansată la nivel global.

A doua măsură care ar intra în funcțiune în ianuarie (de data asta pentru toată lumea), include modificări ale modului în care Instagram gestionează permisiunile de etichetare pentru utilizatorii adolescenți. Mai exact, Instagram nu va mai permite etichetarea sau menționarea utilizatorilor adolescenți dacă aceștia nu se regăsesc în lista de followers.

În cuprinsul postării de pe blog, Adam Mosseri spune că aceste funcții erau de mult timp în pregătire, însă perioada în care Instagram anunță aceste măsuri de bunăstare a utilizatorilor nu e o simplă coincidență.

Șeful Instagram are săptămâna aceasta o întâlnire cu Senatul american în fața căruia trebuie să ofere explicații cu privire la rolul toxic al platformei de socializare în viața tinerilor. Audierea din Senat vine în urma dezvăluirilor făcute de Frances Haugen, printre care faptul că Instagram știe că platforma sa contribuie la proasta imagine pe care fetele și-o fac despre propria persoană, iar Instagram nu face nimic pentru a combate această problemă, ba chiar o agrevează.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri