Instagram a promovat conținut pentru slăbit utilizatorilor cu tulburări de alimentație

Rețeaua de socializare Instagram este acuzată că a promovat conținut pentru slăbit utilizatorilor care suferă de tulburări de alimentație. Platforma și-a cerut recent scuze pentru „greșeală”.

Recomandările au fost făcute în baza unei noi caracteristici a rețelei, care permite userilor să primească recomandări de termeni-cheie în baza intereselor lor. Însă câteva persoane cu tulburări de alimentație au descoperit că Instagram îi îndruma, de exemplu, către căutări precum „inhibitori ai apetitului”, confrom The Guardian.

„Pentru a ajuta oamenii să descopere conținut de care sunt interesați, am lansat recent un nou mod de a căuta pe Instagram dincolo de hashtag-uri și nume de utilizator, unde atingeți bara de căutare și vă sugerăm subiecte pe care ați putea dori să le căutați”, a spus compania într-un comunicat, făcând referire la noul sistem de recomandări.

În ceea ce privește eroarea produsă, compania-mamă a Instagram, Facebook, a afirmat că „pierderea în greutate nu ar fi trebuit să fie una dintre recomandări și am luat măsuri pentru a împiedica apariția acestor termeni. Ne pare rău pentru orice confuzie cauzată”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri