Guvernul recomandă publicațiilor să ”NU dea informații care nu sunt verificate”. Poliția s-a sesizat privind informațiile false despre coronavirus

Autoritățile reacționează la informațiile distribuite în mediul online, prin social media sau în media, privind o posibilă carantinare a întregului București.

Grupul de Comunicare Strategică a negat cu vehemență informațiile care induc publicului ideea că circulația în afara Municipiului București va fi restricționată, precum și punerea în carantină a populației din Capitală, conform G4Media.ro.

”Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații”, a subliniat Grupul de Comunicare Strategică.

Guvernul interimar le-a sugerat instituțiilor de presă ”să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale”, în timp ce populația este sfătuită să nu distribuie toate speculațiile pe conturile de pe rețelele de socializare.

”Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate”, au mai afirmat reprezentanții Executivului.

Mai mult decât atât, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu privind informațiile false despre coronavirus. Fapta este prevăzută de articolul 404 din Codul penal și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri