Google, o nouă schimbare controversată: va oferi posibilitatea deschiderii unui cont curent

Google, în parteneriat cu banca americană City Group și o cooperativă bancară de la Stanford, va oferi de anul viitor posibilitatea uitlizatorilor de a-și deschide conturi curente.

Proiectul nou financiar se numește Project Cache, iar anunțul vine la scurt timp după ce s-a descoperit colectarea de date medicale, fără acordul utilizatorilor. Peste 50 de milioane de persoane înscrise în cadrul instituției medicale Ascension ar fi fost afectate. O anchetă a fost deschisă astăzi pentru investigarea problemei respective, conform libertatea.ro.

Google Pay este deja o operațiune financiară, fiind adesea folosită în țări precum India, unde are  peste 60 de milioane de utilizatori.

În ziua de astăzi cele mai mari companii tehnologice din lume adaugă o parte financiară platformei pentru a dezvolta afacerea. Google se va afla în rând cu celelalte mari companii care dispun și o latură financiară, precum Facebook și Apple. Metoda de plată, Apple Pay, este deja una foarte folosită și populară. Facebook a anunțat recent înființarea Facebook Pay, prin intermediul căruia oamenii pot face plăți cu ajutorul Messanger, WhatsApp și Instagram.

Există, desigur, o îngrijorare la nivel mondial în legătură cu colectarea datelor. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, dorea să introducă proiectul Libra în platformă ca modalitate de efectuare a plăților. Proiectul nu a fost acceptat pentru că există temerea din partea mai multor oficiali cum că datele personale ar fi în pericol.

În intreaga lume, politicienii se tem de cât de repede se dezvoltă companiile IT, întrucât pe zi ce trece este introdus un nou conceput în aplicații ce „ne-ar ușura viața”. În ultimul timp, au existat tentative spionaj și date medicale sau personale prelucrate fără acordul utilizatorilor, acestea punând la îndoială orice acțiune inovatoare a companiilor.

Istrate Alexandra:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri