Google oferă 3 milioane de dolari presei, pentru a combate dezinformarea despre Covid-19

Google News Initiative a anunțat că va oferi trei milioane de dolari organizațiilor de presă și de verificare a faptelor, într-un efort de combatere a dezinformării despre vaccinul Covid-19. Compania a mai acordat în trecut 8 milioane de dolari pentru scopuri asemănătoare.

Se acceptă cereri de proiecte care au ca scop extinderea audienței verificărilor de fapte, în special în cazuri și regiuni în care oamenii ar putea fi afectați în mod disproporționat de dezinformare. Fondul este deschis organizațiilor de presă de orice dimensiune, care au o experiență dovedită în activitățile de verificare a faptelor sau partenerilor presei care au o astfel de recunoaștere.

„Vom acorda prioritate proiectelor de colaborare cu echipe interdisciplinare și cu modalități clare de măsurare a succesului. De exemplu, cererile eligibile ar putea include un parteneriat între un proiect stabilit de verificare a faptelor și o organizație de presă cu rădăcini adânci într-o comunitate specifică, sau o platformă tehnologică de colaborare pentru jurnaliști și medici”, se precizează în anunțul de la Google.

Lansarea globală a vaccinurilor COVID-19 exacerbează problema perenă a dezinformării, de data asta despre imunizare. Infodemia COVID-19 este de natură globală, iar dezinformarea a fost folosită pentru a viza anumite populații. Unele dintre cercetările disponibile sugerează că publicul care se confruntă cu dezinformarea nu se suprapune neapărat cu cel care verifică faptele.

George Hari Popescu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri