Fratele lui Navalnîi, reținut. Autoritățile ruse anchetează încălcarea „normelor sanitare”

Un nou membru al familiei lui Navalnîi este retinut, după ce soția politicianului de opoziție a fost arestată în timpul protestelor de pe 23 ianuarie.

De această dată, fratele opozantului lui Putin a fost reținut de autoritățile ruse, în urma percheziționării mai multor locații legate de Navalnîi.

Locațiile percheziționate includeau apartamentul lui Navalny, unde poliția l-a reținut pe fratele său, Oleg, și un apartament închiriat în care locuia soția lui Navalnîi, Iulia.

Un clip video difuzat de presa rusă o arată pe Iulia Navalnîi spunându-le jurnaliștilor, de la fereastra apartamentului, că poliția nu i-a permis avocatului său să asiste la percheziție, conform NYPost.

Printre proprietățile investigate se numără și sediul organizației Fondul de luptă împotriva corupţiei. La jumătatea acestei săptămâni, autoritățile au extins investigația și către apropiații politicianului.

Ministerul Afacerilor Interne anchetează încălcarea „normelor sanitare” în vigoare din cauza epidemiei de COVID-19, în contextul protestelor organizate în weekend în mai multe orașe ruse.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri