Fiul mogulului de presă Rupert Murdoch explică de ce a părăsit compania tatălui său, care deține postul Fox News

Fiul mogulului de presă Rupert Murdoch explică motivul pentru care a părăsit compania tatălui său, în portofoliul căreia se află și postul Fox News.

James Murdoch susținea, atunci când a demisionat, că a ales să plece din funcția de director executiv al News Corp. întrucât ar fi existat neînțelegeri în privința transparenței editoriale, informează The Independent, citând un interviu publicat de New York Times.

Patru luni mai târziu, acesta lasă de înțeles că promovarea conștientă a dezinformării de către organizațiile media ale companiei – printre care se numără și postul de televiziune apropiat de Donald Trump și alți conservatori, Fox News – a fost principala cauză a plecării sale.

„Am ajuns la concluzia că poți venera un concurs de idei, dacă vrei, și cu toții o facem, și asta este important. Dar nu ar trebui să fie într-un mod care ascunde agendele. Un concurs de idei nu ar trebui folosit pentru a legitima dezinformarea. Și cred că de multe ori este profitat. Și cred că la organizațiile de știri grozave, misiunea ar trebui să fie într-adevăr introducerea faptelor pentru a dispersa îndoielile – nu pentru a semăna îndoieli, pentru a ascunde faptele, dacă vreți”, a spus fiul mogulului american de presă.

Mai mult, James Murdoch susține că nu a fost o decizie „atât de grea” de a se retrage și a avea „o judecată clară”, întrucât s-a simțit „din ce în ce mai inconfortabil cu poziția în consiliul de administrație, având unele dezacorduri cu privire la modul în care se iau anumite decizii”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri