Fenomenul fake news ia amploare în UK. Partidul Conservator falsifică un website al laburiștilor

Fenomenul fake news ia amploare și în Marea Britanie, întrucât este folosit în politică în lupta pentru putere dintre cele două mari organizații, Partidul Conservator și Partidul Laburist. Formațiunea politică condusă de Boris Johnson a realizat o pagină web cu informații false legate de manifestul laburiștilor pentru a-i păcălii pe votanții acestora.

Partidul guvernant ar fi plătit Google pentru a promova site-ul labourmanifesto.co.uk ca să le apară utilizatorilor în topul rezultatelor, când aceștia caută programul laburist. Această campanie de falsă informare a votanților este cea mai nouă tactică a conservatorilor pentru a manipula populația britanică și a le obține votul, relatează independent.co.uk.

Totuși, în partea de jos a site-ului este menționat, cu caractere mici, că pagina web aparține Partidului Conservator. Nici planul economic nu există de fapt, ci este înlocuit de reclame cu caracter electoral, mesaje de susținere pentru Tories și laude la adresa partidului lui Johnson.

Conservatorii nu se află la prima acțiune de aceste fel pentru a manipula votanții . Chiar luna trecută au fabricat un videoclip scos din context pentru a pune într-o lumină nefavorabilă ideile opozanților, și anume un al doilea referendum cu alegerea de a rămâne sau pentru a părăsi UE.

Organizațiile fast-checking critică aspru activitatea organizației politice, numind-o „nepotrivită”, în vreme ce Guy Ferhofstadt, coordonatorul Brexit al Parlamentului European, numește această mișcare „distopică”.

Un purtător de cuvânt al Partidului Conservator transmite că organizația nu își cere scuze pentru răspândirea fake news, întrucât ele doar evidențiază ce a făcut și spus Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist. Purtătorul de cuvânt continuă că „nu are un plan pentru Brexit și, fără asta, nu are credibilitate pentru nimic altceva”. 

Istrate Alexandra:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri