Facebook și Instagram au hotărât eliminarea videoclipurilor cu președintele brazilian, Jair Bolsonaro

Twitter a fost urmată de Facebook și Instagram în decizia de a șterge videoclipurile cu președintele brazilian, Jair Bolsonaro, întrucât ele răspândesc un mesaj incorect cu privire la epidemia de coronavirus.

Gigantul tehnologic condus de Mark Zuckerberg a transmis că înregistrările publicate pe paginile șefului de stat, în care acesta nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, încalcă regulile de folosire a celor două platforme, conform Digi24.

„Retragem de pe Facebook şi Instagram conţinuturile ce nu respectă condiţiile noastre de utilizare, (condiţii) care nu autorizează dezinformarea ce poate cauza suferinţe fizice persoanelor”, a afirmat Facebook, în comunicat.

Din cauza aceleiași înregistări video, Twitter a invocat, cu o zi înainte, „înăsprirea regulilor sale pentru a lua în calcul conţinuturi care sunt în contradicţie cu ordine de sănătate publică ce vin de la surse oficiale şi care ar putea spori riscul de transmitere a COVID-19”.

Deși preşedintele de extremă-dreapta al Braziliei susține că virusul este ”o mică gripă” și că ar trebui să renunțe la măsurile de prevenție luate de stat, ministrul brazilian al Sănătății îl contrazice. Acesta a atras public atenția că distanțiarea socială este o măsură esențială: „În acest moment, trebuie să menţinem gradul cel mai mare de distanţare socială, ca să putem (…) oferi suficient timp ca sistemul de sănătate să se întărească”.

Principalii politicieni de stânga ai țării au publicat luni un manifest prin care doresc demisia lui Bolsonaro, el fiind numit în acest document „mai mult decât o problemă politică, el a devenit o problemă de sănătate publică”.

Brazilia înregistrează 4.579 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus și 159 de decese.

Andra Pădurariu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri