Facebook schimbă denumirea secțiunii ”News Feed” în ”Feed”

După mai bine de 15 ani, Facebook a decis să schimbe numele principalei pagini pe care utilizatorii stau atunci când intră pe platforma sa. De acum, ”News Feed” devine simplu ”Feed”. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al platformei.

Este doar o schimbare de nume pentru a reflecta mai bine conținutul divers pe care oamenii îl văd pe pagina lor. Schimbarea nu are niciun impact asupra experienței aplicației în general”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru The Verge.

Schimbarea numelui acestei secțiuni -cea mai utilizată- a ridicat câteva întrebări. Un jurnalist de la The Verge spus pe Twitter că în spatele acestei decizii ar sta dorința Facebook de a se îndepărta de conținutul politic. Cuvântul ”news” (știri) ar fi indus lumea în eroare și ar fi creat alte așteptări din partea secțiunii. Conform unei note interne, utilizatorii se așteptau la mai multe postări din partea agențiilor de presă și mai puține din partea persoanelor din lista de prieteni.

E un pic ciudat că Facebook a trebuit să aștepte 15 ani ca să facă schimbarea de nume, chiar dacă motivul din spate poate să care motive mai complexe decât spune compania. Oricum ar fi, ”News Feed”-ul e mort, trăiască ”Feed”-ul.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri