Facebook nu a funcționat la nivel mondial. Care este motivul

Luni seară, în jurul orei 18:30 (ora României), Facebook și alte aplicații din portofoliul companiei au încetat să funcționeze.

Utilizatorii au putut să acceseze Facebook și Instagram abia după miezul nopții, însă fără a putea publica postări, în timp ce WhatsApp a devenit disponibil marți dimineață, la ora 6, conform G4Media.

În tot acest timp, privați de cele mai populare aplicații, internauții s-au îndreptat către Twitter pentru a verifica dacă și alții au probleme cu platformele Facebook.

Problema ar fi fost una de natură tehnică, experții în securitate afirmând că e puțin probabil ca un atac cibernetic să facă daune de acest grad. Este vorba despre o eroare DNS (Domain Name System), care ar fi făcut ca site-urile Facebook, WhatsApp și Instagram să nu mai fie vizibile pe “harta” internetului.

Compania Cloudflare a explicat că de vină ar fi fost o eroare a Border Gateway Protocol (BGP), care conectează rețelele din care este format internetul.

„Schimbările realizate la configurarea ruterelor care coordonează rețelele de trafic dintre centrele de date ale companiei” ar fi dus la situația fără precedent, a explicat Facebook într-un articol, precizând și că „această întrerupere a traficului în rețele a avut un efect în cascadă asupra comunicării dintre centrele noastre de date, oprind serviciile noastre”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri