Facebook, Amazon și Microsoft își sfătuiesc angajații să lucreaze de acasă

De când epidemia de coronavirus continuă să se răspândeasca de-a lungul statului Washington, Amazon, Facebook și Microsoft și-a sfătuit personalul din zona Seattle să lucreze din propria reședintă în următoarele câteva săptămâni

Această decizie a fost luată după ce oficialii statului Washington au îndrumat companiile să ia măsuri preventive, cum ar fi munca de acasă. O declarație a unui oficial din sănătate susține că aceste măsuri pot reduce numărului de muncitori infectați cu virusul COVID-19 și poate ajuta cu minimizarea absenteismului cauzat de virus, conform theguardian.com.

Amazon a trimis miercuri seara un mesaj tuturor salariaților săi pentru a le recomanda să lucreze de acasă pănă la sfârșitul lunii Martie. Compania transmite: ”Toate echipele sunt diferite și nu toate activitățile pot fi  efectuate de acasă, vă rog discutați cu managerul sau echipa dumneavoastră pentru a stabili așteptările serviciilor de la distantă”.

Măsura vine după ce Amazon a anunțat marți că unul dintre angajații săi din Seattle a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Conform unui mesaj din interior, individul a mers acasă simțindu-se rău în ziua de 25 februarie și nu a mai venit la birourile companiei încă de atunci. Persoana este momentan în carantină.

Și Facebook a trecut printr-o situație similară, după ce un salariat de la birourile Facebook din Seattle a contactat virusul: rețeaua de socializare a închis acea locație până la sfârșitul săptămânii. Ultima dată când persoana respectiva și-a vizitat locul de muncă a fost pe 21 februarie.

Și Microsoft și-a sfătuit angajații să încerce să limiteze activitatea desfășurată în sedii. Totodată, compania a recomandat ca oamenii care vin totuși la muncă să-și limiteze interacțiunile cu ceilalți, să facă întâlnirile de afaceri căt mai scurte și să păstreze distanța de celelalte persoane.

Andra Pădurariu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri