Facebook “a omis” să cripteze parolele a sute de milioane de utilizatori

Au trecut numai câteva săptămâni de la ultimul scandal de securitate, iar Facebook a reușit din nou să fie în centrul atenției publice.

Descoperirea a fost făcută de către expertul în securitate Brian Krebs. Conform declarațiilor sale, Facebook ar fi lăsat expuse sute de milioane de parole ale utilizatorilor necriptată, pe serverele interne, conform DailyMail.

Practic, orice angajat al Facebook ar fi putut accesa serverele și afla fără efort parola unui utilizator, întrucât compania nu a folosit metode de criptare.

Compania lui Mark Zuckerberg a declarat ulterior că afectați ar fi fost “sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite”, “zeci de milioane de alţi utilizatori de Facebook şi zeci de mii de utilizatori de Instagram”. În cercetarea sa, Krebs spune că cifra celor a căror securitate a fost pusă în pericol este între 200 și 600 de milioane.

În declaratia sa, gigantul american a mai precizat și ca nu există dovezi ca cineva ar fi folosit abuziv această “breșă”, însă va anunța preventiv toți utilizatorii afectați.

“Să fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook şi nu avem indicii până în acest moment că cineva din interior le-ar fi folosit în mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat”, se arată în comunicatul rețelei de socializare.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri