Europa FM și-a anunțat noul director de știri. Alice Iacobescu îl va înlocui pe Teodor Tiță, acum în echipa de campanie a USR

Pe piața de mass media au loc câteva schimbări fulgerătoare. Fostul director de știri de la Europa FM trece în echipa de campanie a lui Dan Barna și este înlocuit la numai o zi de o prezent

Să o luăm pe firul narativ al evenimentelor, în ordinea prezentată de presă:

  • Pe 15 septembrie, prezentatoarea Digi 24 Alice Iacobescu a confirmat pentru Paginademedia.ro demisia de la postul TV, afirmând că ”În acest moment, nu ştiu unde mă duc, dar ştiu ce am de oferit“.
  • Pe 18 septembrie, în timpul unui interviu pentru Paginademedia.ro, jurnalista a vorbit despre plecarea sa de la postul TV – se afla în preaviz până pe 7 octombrie -, precum și despre planurile de viitor.
  • Întrebată de Petrișor Obae de la Paginademedia.ro dacă Europa FM este o opțiune, aceasta a afirmat: ”Da, e o opțiune, ei mi-au propus din primăvară, fac o emisiune de seară. Îți zic sincer că am evitat o discuție la Digi, ar fi presupus o suprapunere; totuși, Digi e ”fratele mai mare” al unui radio concurent cu Europa FM”. Ceva mai târziu în interviu, Alice Iacobescu afirmă că în momentul în care și-a semnat demisia, nu avea o ofertă concretă. ”Mi-am dat demisia, pur și simplu. Mi-am asumat două posibile ieșiri din această situație: una, ca, un timp, poate două săptămâni – hai trei, să mă aștept să mă sincronizez cu un proiect de presă sau să ies din presă, căci din comunicare, în mod cert, vin propuneri”.
  • În urmă cu o zi (19 septembrie), Paginademedia anunța faptul că Teodor Tiță, fostul șef de știri de la Europa FM, a trecut în echipa de campanie a lui Dan Barna, împreună cu Ioana Lupea, ce a lucrat la Evz și Adevărul.

”În ultimele luni, Tiță prezenta tronsonul de vineri al emisiunii Piața Victoriei, o ediție realizată împreună cu jurnaliștii de la Recorder.ro”, informează Paginademedia.ro, fiind vorba cel mai probabil de emisiunea la care a făcut referire și Alice Iacobescu, în interviul de pe 18 septembrie.

  • În decursul serii de joi (19 septembrie), jurnalista a afirmat pe rețelele de socializare că în acea zi a avut ultimul jurnal de știri: ”A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost. Nu ştiam când am intrat astăzi în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat. Astăzi, am avut bucuria de a încheia cei aproape 8 ani de jurnalism la Digi24 cu un Breaking News autentic, iar energiile în echipă au fost exact cele care ne lipseau.”
  • Astăzi, 20 septembrie, Europa FM a anunțat pe site că de conducerea redacției de știri și a realizării emisiunii Piața Victoriei se va ocupa fosta prezentatoare de la Digi24, Alice Iacobescu.

Cursivitatea și rapidatea cu care s-au desfășurat evenimentele, precum și plecarea inopinată a jurnalistei Alice Iacobescu de la Digi 24 ridică semne de întrebare dacă e o simplă întâmplare sau o mișcare plănuită.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri