Donald Trump spune că va opri divizarea Google, dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, a spus că va opri divizarea Google, dacă va reuși să câștige un nou mandat. Trump face referire la planul autorităților americane, Departamentul de Justiție în special, de a diviza Google ca soluție pentru monopolul companiei din domeniul căutărilor online.

Declarația fostului președinte al SUA a fost făcută în cadrul unui eveniment din Chicago, unde a mai amintit că o astfel de destrămare a serviciilor Google ar fi în beneficiul Chinei. Cu toate acestea, Trump nu a prezentat o altă soluție, ci a afirmat, conform The New York Times, că trebuie făcut ceva pentru a face Google „mai echitabilă”.

Comentariul lui Trump e curios, mai ales că ancheta ce a condus către procesul antitrust – care a stabilit că Google este un monopol – a fost începută în 2019, chiar de administrația sa. În plus, observațiile că posibila divizare a Google ar dăuna inovația și competiția din piața americană, iar China ar profita de acest lucru, este o idee prezentată chiar de companie într-o declarație emisă după verdictul instanței.

Început de Departamentul de Justiție din SUA (DOJ), procesul a fost urmărit cu atenție, mai ales la final când decizia de încălcare a legii antitrust a fost clară. Monopolul din sectorul motoarelor de căutare trebuie eliminat, iar procurorii DOJ au lansat mai multe variante, printre care și ruperea departamentului Google Chrome și Android de restul companiei.

Donald Trump n-a fost niciodată un fan al marilor companii tech, însă se află în campanie electorală, într-o cursă foarte strânsă cu Kamala Harris, iar orice vot contează. Google nu a comentat cu privire la declarațiile lui Trump, însă sprijinul acestuia s-ar putea dovedi o șansă pentru compania Big Tech, care încearcă să evite divizarea serviciilor sale.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri