Donald Trump a spus aproape 30.000 de minciuni în timpul mandatului său

President Donald Trump listens during a cabinet meeting in the Cabinet Room of the White House, Wednesday, Oct. 17, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Timp de patru ani, cât a stat la Casa Albă, n-a fost săptămână ca Donald Trump să nu zică ceva și, astfel, să ajungă în atenția presei – în sensul negativ.

Conform analizei realizate de The Washington Post, citată de Editiadedimineata.ro, Donald Trump se apropie cu viteză de pragul de 30.000 de minciuni și afirmații false sau înșelătoare spuse.

Până la data de 5 noiembrie, în secțiunea de fact-checking a The Washington Post au fost postate 29.508 de minciuni sau afirmații înșelătoare ale celui de-al 45-lea președinte american. Iar printre ele nu se numără și toate afirmațiile făcute de Trump cu privire la desfășurarea și rezultatul alegerilor.

Analiza cotidianului american arată că, pe măsură ce sfârșitul mandatului său se apropia mai mult, cu atât liderul de la Casa Alba făcea afirmații false și manipulatoare mai des. De exemplu, Glenn Kessler, editorul secțiunii, afirmă că Trump a făcut de două ori mai multe afirmații false în octombrie 2020 decât a făcut pe tot parcursul anului 2017.

Trump ar putea să primească cu ușurință și premiul pentru cele mai multe minciuni spuse în decursul a 24 de ore, performanță pe care a atins-o pe 2 noiembrie, când a a făcut 504 afirmații demonstrabil false.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri