Doar 6% dintre români cred că virusul SARS-CoV-2 nu există

Un studiu realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom arată că aproape jumătate dintre români nu cred că pandemia de COVID-19 se va termina anul acesta, considerând că vor mai dura doi sau trei ani până când virusul SARS-CoV-2 nu va mai fi un pericol.

La polul opus se află 30% din persoanele intervievate, care sunt ceva mai optimiști: consideră că pandemia se va termina în anul 2021. 23% consideră că pandemia de COVID-19 va dura până anul următor, conform News.ro.

Totuși, există și persoane care consideră că virusul nu există, însă aceștia reprezintă o minoritate. În ciuda prezenței mari în mediul online al acestui narativ toxic, raportul ICCV relevă că doar 6% din români și-au declarat neîncrederea în existența noului coronavirus.

”Deşi reprezintă o proporţie scăzută între cetăţenii României (6%), există şi un segment de populaţie, de cel puţin 800.000-900.000 de persoane, care afirmă deschis că nu există noul coronavirus. Caracterul de opoziţie faţă de curentul majoritar de opinie nu exclude posibilitatea ca segmentul de populaţie care susţine ideea inexistenţei noului coronavirus să fie mai amplu, iar unii oameni să evite să afirme deschis ceea ce gândesc. Ceva mai mult de o cincime dintre români nu se pot pronunţa în privinţa felului în care se transmite noul coronavirus”, menţionează sondajul.

Credința în existența virusului SARS-CoV-2 poate fi explicată și prin faptul că 63% dintre respondenți au luat contact cu boala, în timp ce trei din cinci români susțin că au avut pe cineva apropiat care s-a infectat.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri