Un director regional al televiziunii publice franceze, amenințat pentru că a retras un documentar cu Ioana d’Arc

Jean-Jacques Basier, directorul filialei Centre-Val de Loire a televiziunii publice franceze, France 3, a primit mai multe amenințări după ce a decis să retragă un documentar cu Ioana d’Arc.

Basier estimează că a primit ”sute” de amenințări scrise și telefonice de pe 30 aprilie, când postul TV a anunțat că documentarul cu sfânta Bisericii Catolice nu va mai fi difuzat pe 8 mai, așa cum era programat, conform CPJ.

Printre apelativele care i-au fost adresate lui Basier se numără și ”stalinist” sau ”bolșevic”, în timp ce unii l-au avertizat „să aibă grijă de fața lui” sau că „îi vor face o vizită ca să gândească înainte să acționeze”. 

Argumentul invocat de director are legătură cu alegerile ce urmează să aibă loc în Franța. Jean-Jacques Basier a argumentat că conținutul politic al programului ar putea fi văzut ca un comentariu politic privind viitorul scrutin.

Amenințările au început să curgă după ce CNews, al doilea cel mai vizionat post de TV din Franța și care prezintă opinii majoritar conservatoare și de extremă-dreapta, a difuzat un material în care apărea inclusiv o discuție purtată de primarul orașului Orléans, Serge Grouard, privind decizia de a nu difuza documentarul.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri