Dezinformarea continuă prin broșura ”Adevărul despre noul vaccin ARN”. Despre ”controlul gândurilor” și ”cipul cu numărul 666”

„Neștiința este cel mai sigur Iad” este unul dintre cele două citate prezentate la începutul broșurii ”Adevărul despre noul vaccin ARN”, cel mai nou trend în materie de dezinformare privind Covid. În cele opt (!) pagini, autorii îmbină citate bisericești cu afirmații făcute de așa-ziși oameni de știință, în speranța că-i vor speria pe cititori și-i vor determina să nu se mai imunizize împotriva noului coronavirus.

Cercetătorii renegați de știință

Lecturarea broșurii e o aventură în sine. Ca să parcurgi cele opt pagini temeinic, ai nevoie de nervi de fier și un simț al umorului dezvoltat ca să nu o iei și tu pe arătură. Și vorba VICE: am făcut-o eu ca să nu trebuiască să o faci tu (deși broșura poate fi văzută AICI de curioși).

Revista începe cu declarațiile lui dr. Sucharit Bhakdi, un microbiolog pensionat de ceva vreme și care s-a remarcat prin opiniile sale contrare consensului științific privind pandemia. Se poate spune chiar că ultimul an a fost unul benefic pentru Bhakdi, pentru că a scos o carte privind vaccinul anti-Covid care costă și 12 dolari. Inclusiv universitatea pentru care a lucrat l-a renegat, afirmând că nu-i împărtășește opiniile.

Bhakdi face câteva afirmații inflamatoare, însă nu sunt nici măcar pe aproape de ceea ce urmează în paginile următoare, când numele de cercetători se împuținează și apar din ce în ce mai multe fețe bisericești.

„Prin vaccin se inoculează însăși gena virusului CV19, ucigându-ne limfocitele, adică exact acele celule care luptă cu virușii, anulându-ne practic sistemul imunitar… De acum încolo putem spune “la revedere” vieții pentru că nu vom mai avea cu ce sa luptăm împotriva virusurilor. Fără limfocite este imposibil! Prin
vaccin ni se implantează direct sămânța bolilor auto-imune”, este una dintre afirmațiile microbiologului pensionat.

Urmează apoi declarația unui „renumit medic pneumolog din Germania cu mare experiență”, Wolfgang Wodarg, care afirmă că „dacă un simptom de vaccinare se dezvolta după ovaccinare ARNM, nici eu nici alt terapeut nu vă mai putem ajuta, deoarece daunele cauzate de vaccinare vor fi ireversibile genetic”. 

Ce e interesant la cele două nume din broșură e că atât Bhakdi, cât și Wodarg, au devenit populari în ultimul an după ce au încercat să se afirme prin tot felul de mesaje pe internet. Bhakdi, de exemplu, i-a trimis cacelarului german Angela Merkel o scrisoare cu privire la „consecințele socio-economice ale măsurilor drastice de izolare care se aplică în prezent în părți mari ale Europei”, în timp ce Wolfgang Wodarg a semnat o scrisoare către Agenția Europeană a Medicamentului pentru oprirea imediată a studiului de fază 3 al BioNTech – Pfizer. (Guvernul României a explicat pe larg aici de ce afirmațiile făcute de ”renumitul pneumolog” sunt greșite.

”Controlul gândurilor”, ”cipul cu numărul 666”, ”lichidul din creier”

Dacă afirmațiile celor doi așa-ziși oameni de știință sunt pur și simplu eronate, putând fi contrazise de date factuale, miticismul cu care continuă broșura este mult mai dăunător.

Autorii broșurii încearcă să-și convingă cititorii că tehnologia ARNm, folosită pentru realizarea vaccinurilor anti-Covid, va permite controlarea gândurilor celor imunizați, ori că unei femei i-a ieșit lichid din creier după un test PCR – lucru care chiar s-a întâmplat, însă nu pentru că reacția ar fi una comună în rândul persoanelor testate, ci pentru că persoana în cauză avea un encefalocel de 1,8 cm care se întindea și în nas, conform ProTV.

“Întreaga poveste a coronavirusului nu este altceva decât planul forțelor demonice, care constituie așa-numita globalizare și care are ca drept obiectiv să conducă societatea umană spre primirea peceții Antihristului, adică cipul cu numărul 666, care va fi implantat în corpurile noastre sub pretextul vaccinului împotriva coronavirusului”, este citatul atribuit mitropolitului Ambrozie de Kalavryta, înalt-prelat din Biserica Ortodoxă a Greciei.

Un bărbat este anchetat pentru distribuirea broșurilor

Poliția din Vrancea a început, luna trecută, cercetarea unui bărbat din municipiul Pitești, după ce acesta a fost prins când împărțea chiar broșura despre care am vorbit un pic mai devreme. Totul s-a petrecut pe străzile din Focșani iar persoana în cauză ar fi apucat să dea 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat, conform Digi24.

Acesta le-a spus polițiștilor că nu are studii medicale, dar ar fi și dat de înțeles că el este autorul broșurii, întrucât susține că ar fi cules informațiile din cărți și articole de pe net.

Bărbatul, de aproximativ 35 de ani, este cercetat pentru „săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art.  404 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Cine contribuie la distribuirea dezinformării

Un simplu search pe Google cu numele broșurii ne arată și cine a contribuit la distribuirea dezinformării. OrtodoxInfo, un site închis de mai multe ori de ANCOM în perioada stării de urgență pentru disemniarea de informații false, afirmă că „orice creştin are datoria de a mărturisi Adevărul aşa cum este el. Toţi vom da socoteală pentru faptele pe care trebuia sa le facem şi nu le-am făcut. Contribuie şi tu la răspândirea adevărului!”, sugerându-le cititorilor să tipărească și distribuie broșura, așa cum a făcut ulterior și bărbatul cercetat de polițiștii din Vrancea.

”Distribuiți masiv acest articol, încât să ajungă la tot poporul. Împreună putem salva vieți și suflete!”, se mai arată pe site-ul propagandistic.

MediaStandard a scris de mai multe ori despre OrtodoxInfo, în perioada în care Guvernul României se chinuia să închidă site-ul. În acelea materiale, am arătat de ce e ineficientă măsura și cum OrtodoxInfo a reușit să-și vadă de treabă fără prea mari bătăi de cap.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri