Declarații contradictorii. România spune că va dona vaccinuri Moderna Coreei de Sud, guvernul de la Seul neagă informația

Una zice Bucureștiul, alta afirmă Seulul. În timp ce oficialii români au declarat că România va oferi Coreei de Sud, sub formă de donație, vaccinuri anti-COVID produse de Moderna, oficialii coreeni infirmă afirmațiile.

Joi, Guvernul a anunțat că a aprobat un ajutor umanitar pentru Republica Coreea, urmând ca 450.000 de doze de vaccin Moderna să fie livrate, informație confirmată ulterior și de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu, într-o conferință de presă, conform Spotmedia.

Însă varianta Coreei de Sud este diferită. În timp ce ministrul de Externe de la Seul a confirmat că se discută procurarea unor seruri de la România, acesta neagă că Republica Coreea ar urma să le primească cu titlu gratuit.

„Declarațiile cum că guvernul român ne oferă vaccinuri gratuit nu sunt adevărate. Există discuții între țara noastră și România în contextul unui schimb”, a precizat Ministerul într-un comunicat.

Poziția a fost susținută de alte persoane cu funcții înalte, care afirmă că țara noastră ar urma să primească în schimb “diverse bunuri”.

„Am construit o relație de încredere reciprocă între cele două țări, încă din martie anul trecut, când am furnizat României truse pentru testare în primele zile ale pandemiei. Nu este adevărat că guvernul român donează vaccinuri Moderna”, a mai spus un oficial.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri