Decizie în cazul lui Assange. Ce va păți fondatorul WikiLeaks

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 05: Wikileaks founder Julian Assange prepares to speak from the balcony of the Ecuadorian embassy where he continues to seek asylum following an extradition request from Sweden in 2012, on February 5, 2016 in London, England. The United Nations Working Group on Arbitrary Detention has insisted that Mr Assange's detention should be brought to an end. (Photo by Carl Court/Getty Images)

O instanță din Londra a luat o decizie în privința lui Julian Assange, care la începutul lunii trecute a fost dat afară din interiorul Ambasadei Ecuadorului de la Londra și arestat.

Justiția britanică a decis ca bărbatul în vârstă de 47 de ani să petreacă în spatele gratiilor 50 de săptămâni, conform Digi24.ro, pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate. De teama de a fi nu extrădat în Suedia, acolo unde trebuia să apară în fața judecătorilor într-un caz de agresiune sexuală, Assange a cerut azil politic Ecuadorului în 2012.

Chiar când a fost luat în primire de polițiștii englezi, pe 11 aprilie, un alt tribunal britanic l-a găsit vinovat pe Julian Assange că n-a respectat regulile impuse la cauțiune.

CITIȚI ȘI: Fețele lui Assange. Un scandal cu dus și-ntors, pe scurt

Amintim că fondatorul site-ului WikiLeaks a petrecut în interiorul Ambasadei aproximativ șapte ani. A ieșit pentru prima oară din perimetrul diplomatic pe 11 aprilie, după ce actualul președinte al micului stat sud-american i-a retras azilul.

Lenín Moreno l-a acuzat pe Assange că ar fi încercat să creeze un ”centru de spionaj” din interiorul Ambasadei, dar și că ar fi avut un „comportament necorespunzător în materie de igienă”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri