De ce este nevoie de toleranță zero pentru alcool la volan?

Probabil ai auzit pe cineva spunând că o bere nu face nimic și că totul e în regulă. Consumul de alcool, la rândul său, are o serie de mituri asociate, care doar justifică un comportament nociv. În episodul de săptămâna aceasta prezentăm efectele pe care chiar și un consum mic de alcool îl are asupra corpului. 

Chiar și dacă bei sub limita legală din majoritatea statelor europene, din punct de vedere biologic, viteza ta de reacție, în medie, este încetinită cu 120 de milisecunde. Sună puțin, dar dacă ești la volan și mergi cu o viteză de 110 km/h, iar ceva îți sare în cale – mai parcurgi încă patru metri până reacționezi. 

Consumul de alcool poate fi chiar mai înșelător pentru că senzația de binedispunere sau lipsa amețelii creează impresia că nu ești afectat, deși reacțiile tale fizice sunt încetinite. Combinarea alcoolului cu sucuri acidulate accelerează asimilarea acestuia în sânge, în timp ce combinarea cu energizant face consumatorul să conștientizeze starea de beție ceva mai târziu. 

Dacă vreți să știți unde cum anume răspunde corpul la alcool și care au fost rezultatele testului făcut de echipa noastră pentru a verifica reacțiile în urma consumului de alcool, urmăriți ”Pastila de (dez)informare”, la Digi24 de joi până luni, dar și pe pagina de YouTube a emisiunii.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri