Dana Chera se întoarce pe TV după trei ani de pauză, însă nu la Antena 3: „Am obosit cu cei care pot vorbi despre orice”

Dana Chera se întoarce în televiziune după trei ani de pauză, însă nu la Antena 3. Începând din septembrie, ea va apărea la Medika TV, o televiziune care abordează doar subiecte ce privesc sistemul medical.

Fosta moderatoare a emisiunii „La ordinea zilei” va putea fi revăzută pe micile ecrane marți și joi, între orele 19.00 și 21.00, în cadrul emisiunii „Medika Special”, se arată într-un comunicat emis de televiziunea deținută de Grupul Evenimentul Românesc.

Schimbare la 180 de grade

Într-un interviu cu Paginademedia, Dana Grecu Chera a explicat mai multe despre viitoarea sa apariție la TV și schimbarea drastică de profil a tipului de emisiune.

Întrebată ce a determinat-o să accepte oferta celor de la Medika TV, fosta jurnalistă Antena 3 a afirmat că e vorba de „o dorință mai veche, care venea dintr-o frustare, acutizată în ultima vreme, cât am consumat media ca spectator. Anume aceea de a vedea la tv oameni care au făcut ceva în viața lor. Care au o meserie. Care s-au lovit, ca practicieni, de mizeriile din legile și regulamentele făcute anapoda pentru ei de unii care vorbesc des la tv. Deci simt nevoia unor păreri avizate!”. 

 „Am obosit cu cei care pot vorbi despre orice. Oricât. Oricum. Care nu pot să spună: NU ȘTIU SĂ VĂ SPUN! Echipa de la Medika așa m-a convins. Cu principiul: chemăm în emisiuni oameni care știu despre ce vorbesc. Specialiști. Elita asta mută, din sănătate, din educație, care a ținut țara. Făcând”, a mai afirmat Dana Chera.

În ceea ce privește schimbarea de nișă, de la emisiuni politico-sociale la una cu tematică medicală, jurnalista consideră că, în România, „politicul a înghițit tot în țară, deci și in media” și își dorește să aducă publicului și altceva – părerile unor specialiști.

”Reorientarea” jurnalistică a Danei Chera pare, de fapt, anunțată încă de când aceasta a părăsit postul Antena 3. În urmă cu trei ani, tot pentru Paginademedia.ro, aceasta spunea: „Pe mine Antena3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut fată ca ziarist, dar au lasat urme în omul Dana Chera”.

Ce a scris Dana Chera pe blog despre revenire

Dana Chera a anunțat și pe blogul său personal – pe care a scris mai mult în perioada sa de pauză de la TV – revenirea pe micile ecrane.

„Dragii mei, acum ceva vreme v-am promis c-o să vă țin la curent în legătură cu proiectul din media pe care am să-l urmez! A venit timpul! Din septembrie, ne vedem la Medika tv. Medika este un post dedicat cu precădere informațiilor din domeniile medical și educație , deci ale celor care țin de sănătatea noastră, ca indivizi și ca nație. Pentru mine este o provocare. Mare de tot. Cred că e timpul să se audă și să se vadă la tv ,ca invitați în emisiuni, oamenii care au o meserie, elitele, specialiștii. În fond, țara asta a rămas în picioare datorită lor. Numai datorită lor. Sper ca experiența celor 16 ani de presă să mă ajute să intru din nou în casele dvs. Să ne facem un obicei din a ne întâlni. Să schimbăm impresii. Să aflăm impreună vești care să ne umple sufletul de speranță. N-am să folosesc cuvinte mari, n-am să promit lucruri care nu țin de mine. Pot să vă spun cu toată sinceritatea că întrebările mele, ca ziarist, vor fi întrebările dvs”, a afirmat jurnalista în postul „NE VEDEM!”

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri