Coreea de Nord a furat criptomonede în valoare de 400 de milioane de dolari

Conform Reuters, hackerii nord-coreeni au reușit să dea lovitura anul trecut: au furat aproape 400 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice asupra platformelor de criptomonede. Suma de bani ar fi fost spălată prin diferite metode, astfel încât orice urmă a acestor bunuri să fie pierdută.

Raportul consultat de jurnaliștii Reuters spune că nu s-au putut identifica toate țintele, însă majoritatea dintre ele au fost firmele de investiții și piețele online care găzduiesc criptomonede.

Între 2020 și 2021, numărul de atacuri cibernetice derulate de Coreea de Nord a sărit de la patru la șapte, iar valoarea extrasă din aceste hackuri a crescut cu 40%”, se arată în raport.

Bunurile sifonate ar fi fost folosite pentru suținerea programelor nucleare și balistice ale regimului, conform unui grup de experții din cadrul Consiliului de Securitate al ONU. În spatele atacurilor ar fi Grupul Lazarus, un grup de hackeri care face parte din serviciul secret al Coreei de Nord, Biroul General de Recunoaștere.

Oficialii din Coreea de Nord nu au oferit nici un comentariu referitor la acest raport, însă au declarat, în alte ipostaze, că autoritățile de le Phenian nu se angajează în atacuri cibernetice. Cu toate astea, Coreea de Nord deține bunuri cripto dovedite ca fiind obținute ilegal în valoare de 170 de milioane de dolari, provenite din atacuri din perioada 2017-2021.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri