Contul de YouTube al Senatului României, blocat din cauza Dianei Șoșoacă

Contul de YouTube al Senatului României a fost blocat pentru o săptămână, din cauza conținutului în care apare Diana Șoșoacă.

Astfel, ședințele camerei parlamentare superioare sau cele din plen nu mai pot fi redate live, însă înregistrările mai vechi sunt încă disponibile. Dacă Senatul nu revizuiește însă conținutul publicat pe platformă, riscă să își piardă contul.

Decizia YouTube vine la cinci luni de când Senatul a fost informat oficial cu privire la intenția platformei de a limita discursul instigator la nerespectarea măsurilor al Dianei Șoșoacă. La acel moment, șefa senatorilor juriști, Iulia Scântei,  a afirmat că Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri