Continuă războiul dintre Facebook și BlackBerry. Compania lui Zuckerberg acuză furtul a șase brevete de invenție

New York Post

Reprezentații companiei Facebook au depus un dosar cu 118 pagini la curtea federală din San Francisco acuzând BlackBerry că a furat tehnologia de trimitere a mesajelor vocale, dar și încălcarea a altor șase brevete de invenție. Rețeaua socială dorește să fie recompensantă financiar pentru acestă incălcare, dar fără a preciza suma pe care o vrea. BlackBerry nu a comentat încă asupra acuzațiilor.

Pe lângă tehnologia de trimitere a mesajelor vocale, Facebook spune că BlackBerry a folosit tehnologii care imbunătățesc modul de livrare al elementelor grafice pe telefoane, dar și de audio și video și o tehnologie care centralizează datele GPS și de tracking pentru a fi analizate.

bworldonline.com

Amintim că în martie, BlackBerry a dat în judecată Facebook, acuzând rețeaua socială că a încălcat numeroase brevete de invenție pentru telefoane mobile. BlackBerry susține că Facebook a folosit neautorizat tehnologia în propriul serviciu de mesagerie, Facebook Messenger, dar și în WhatsApp sau Instagram.

BlackBerry și-a făcut un obicei din a căuta brevetele vechi de inveție și a le cere companiilor să plătească dacă vor să mai folosească tehnologia. Astfel, cei de la BlackBerry spun că au inventat aspectele principale ale aplicațiilor de mesagerie din prezent: notificările, marcarea mesajelor citite etc.

Robert Manea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri