Consiliul de Supraveghere al Meta va începe să examineze cazurile mai rapid

Consiliul de Supraveghere al Meta promite că va analiza mai repede cazurile de moderare a conținutului pe care le examinează și va grăbi prezentarea deciziilor.

Într-o serie de postări pe Twitter, Consiliul de Supraveghere a spus că unele decizii ar putea fi publicate la două zile de la momentul evaluării cazului. Pentru contestațiile mai complexe durata de 30 de zile (sau chiar 90) rămâne valabilă.

Deciziile noastre în regim accelerat ar putea fi publicate în 48 de ore de la acceptarea unui caz, dar în unele cazuri ar putea dura mai mult – până la 30 de zile”, a scris Consiliul într-un tweet.

Decizia de accelerare a cazurilor este prezentată ca fiind necesară pentru a aborda „mai multe dintre marile provocări ale moderării conținutului și să răspundem mai rapid în situații cu consecințe urgente în lumea reală”.

Consiliul de Supraveghere a fost creat la sfârșitul anului 2020 pentru a evalua deciziile Facebook și Instagram privind moderarea conținutului utilizatorilor acestor platforme și pentru a decide dacă să susțină sau să anuleze acțiunile companiei de social media.

Dacă te întrebi ce utilitate reală are acest organism independent, am scris în trecut despre limitele Consiliului. Deși poate să se pronunțe asupra anumitor decizii de moderare pe care Facebook sau Instagram le ia, el nu poate să oblige platformele să-și schimbe politicile. Poate emite recomandări, însă decizia este, în totalitate, la Meta.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri