Conferință de presă la MAI, pe fondul coronavirus. Noi restricții pentru populație până pe 31 martie

La Ministerul Afacerilor Interne are loc în aceste momente o conferință de presă la care participă secretarul de stat în MAI Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tăraru, pe fondul epidemiei de coronavirus.

În acest context, cei doi oficiali au anunțat noi restricții pentru populație. Astfel, întrunirile în spații închise la care participă mai mult de 99 de persoane vor fi interzise, vizate fiind și bisericile. Firmele private vor fi nevoite, de asemenea, să declare programul de lucru, în cazul în care au mai mult 99 de angajați. Prin această măsură, se încearcă reducerea numărului de persoane care folosesc mijloace de transport în comun.

”Recomandarea decalării programului pentru firmele cu mai mult de 99 de angajați. Programul sa fie stabilit în trei intervale orare, începând cu ora 8, 9 și 10, pentru a reducerea aglomerarea. La fel ți la plecarea. Pentru instituțiile publice recomandarea este obligatorie”, s-a afirmat în timpul conferinței de presă.

Mai mult decât atât, cei doi secretari de stat au recomandat sistare activităților didactice din universități. Sugestia vine la puțin după ce Universitatea București a anunțat că orele de curs vor fi suspendate și se va încerca o predare online.

Oficialii au mai precizat că, în prezent, sunt 31 de cazuri confirmate. Ultima persoană a fost confirmată în dimineața zilei de miercuri, în Capitală. Aceasta este un medic gastroenterolog la spitalul Gerota, care a intrat în contact cu pacientul întors din Israel.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri