Coaliția pentru Familie încalcă dreptul oamenilor de a fi informați. Doi jurnaliști, scoși din sală

Coaliția pentru Familie încalcă dreptul oamenilor de a fi informați, prin excluderea a doi jurnaliști de la un eveniment public.

Evenimentul în cauză se numește ”România la răscruce”, o conferință realizată de Platforma Împreună, parte a Coaliției pentru Familie, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului, ținută la Centrul Cultural. Mai mult decât atât, jurnaliștii observă că tocmai în descrierea eventului de pe Facebook se spune că aceasta este ”de interes public”.

Doi jurnaliști prezenți în sală, de la Casa Jurnalistului, au fost obligați de către Mihai Gheorghiu, președinte CpF, și Ana Săcrieru, purtător de cuvânt, să părăsească sala, întrucât cei doi oameni de presă ”n-au cerut acordul înainte”.

În filmarea publicată pe rețeaua de socializare de către publicația Casa Jurnalistului se poate observa cum cei doi jurnaliști sunt presați să iasă afară prin amenințarea cu depunerea unei plângeri penale pentru hărțuire, de către reprezentantul Coaliției, deși celor doi li s-a încercat luarea telefoanelor folosite la filmare, precum și ”percheziționarea” genții.

Situația s-a sfârșit cu apariția Poliției Locale, chemate de către cei doi reprezentanți ai CpF. Pe filmare se distinge că cei doi reporteri în cauză și-au prezentat legitimațiile semnate.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri