CNA a anunțat retragerea spoturilor TV privind campania de vaccinare Covid. Vor fi înlocuite cu unele noi

Consiliul Național al Audiovizualului a notificat joi dimineață televiziunile să oprească difuzarea spot-urilor realizate de Guvern pentru vaccinarea anti-Covid.  Este vorba despre clipurile de 30 de secunde în care apar coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiță, doctorul Mihai Craiu, Beatrice Mahler, managerul de la Marius Nasta și Adrian Marinescu, medic la Matei Balș.

Implicarea platformelor TV în campania de informare a publicului privind procesul de vaccinare va continua cu noi materiale video. 

CNA a mai transmis că noile materiale informative vor fi transmise imediat ce vor fi realizate. Într-un articol anterior, MediaStandard a arătat că materialele difuzate până acum sunt prea lungi pentru a menține atenția telespectatorilor, statice și transmit în modf ineficient informația, sugerând o serie de indicații pentru realizarea unor mesaje video mai eficiente.

Însă motivul invocat de Guvern pentru decizia de a le înlocui a fost justificată de trecerea la o nouă etapă de vaccinare. Campania de vaccinare anti-Covid a început la finalul anului trecut și va continua să ruleze în mod gratuit în cadrul televiziunilor până la încheierea acesteia.

Pe lângă  respectarea obligațiilor legale privind informarea corectă a publicului, materialele de promovare a campaniei de vaccinare ar trebui să includă imagini de ambianță, mesaje de tip text, precum și afișarea la final a card-urilor specifice platformei Youtube, prin care privitorul este încurajat să meargă pe site-ul oficial sau să vadă și alte clipuri.

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri