Cinci diplomați polonezi, expulzați de Rusia. Varșovia s-a solidarizat cu sancțiunile impuse recent de SUA

Rusia a expulzat cinci diplomați polonezi, acuzând Vașovia că solidarizare cu sancțiunile impuse recent de SUA asupra Moscovei a degradat relațiile bilaterale.

„În răspuns la acţiunile provocatoare ale Poloniei prin expulzarea diplomaţilor ruşi şi bazându-ne pe principiul reciprocităţii, Ministerul de Externe a declarat persona non grata cinci angajaţi ai ambasadei poloneze în Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe din Rusia, conform G4Media.

Reprezentanții Varșoviei în Rusia vor trebui să părăsească teritoriul până pe 16 mai. Măsura a fost luată după ce, pe 15 aprilie, Polonia a expulzat trei diplomaţi ruşi, în solidaritate cu sancțiunile impuse recent de Statele Unite ale Americii.

MAE rus a mai afirmat că măsura este „o altă confirmare că Varşovia merge tot mai mult pe calea unei degradări şi distrugeri sporite a relaţiilor noastre bilaterale”, dar și că relațiile dintre cele două state „au fost practic îngheţate” în ultimii ani, din cauza Poloniei.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri