China a avut 272 de încercări de răspândire a dezinformării în Taiwan

In this photo taken on June 23, 2019, protesters hold placards with messages that read "reject red media" and "safeguard the nation's democracy" during a rally against pro-China media in front of the Presidential Office building in Taipei. - With a presidential election looming Taiwan is bracing for a new deluge of fake news and disinformation -- much of it emanating from China and aimed at making sure Beijing's preferred party wins the day, analysts say. (Photo by HSU Tsun-hsu / AFP) / TO GO WITH AFP STORY TAIWAN-ELECTION-MEDIA-DISINFORMATION-CHINA-POLITICS BY AMBER WANG (Photo credit should read HSU TSUN-HSU/AFP via Getty Images)

În numai o săptămână, au fost înregistrate 272 de încercări de răspândire a dezinformării în Taiwan, raportează Ministerul Apărării. Tentativele fac parte din planul Chinei de destabilizare a insulei, care s-au intensificat după vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.

Directorul adjunct al Biroului Politic și de Război, generalul-maior Chen Yu-lin, a raportat că multe știri false referitoare la Taiwan au fost răspândite pe rețelele de socializare în ultima săptămână, de când China a început exercițiile cu focuri real. Printre subiecte s-au numărat un presupus atac cu rachete asupra Aeroportului Internațional Taoyuan din Taiwan și aparenta apropiere a unei nave de război chineze de coasta de est a insulei, scrie Taiwan News.

Informațiile Ministerului taiwanez al Apărării indică că cele 272 de eforturi de destabilizare a Taiwanului au fost înregistrate între 1 și 8 august, cele mai multe având loc în timpul exercițiilor militare (4-8 august).

China intensifică campaniile de dezinformare

Mai mult, analiza oficială indică că încercările de crearea unei atmosfere de unificare prin forță au ajuns de la 13 cazuri, câte erau înainte de începerea exercițiilor militare, la 78 în timpul exercițiilor. Autoritatea guvernului a fost atacată în 12 înainte de începerea exercițiilor la 39 în timpul exercițiilor.

Cu toate acestea, cea mai mare creștere a fost înregistrată în ceea ce privește posturile menite să tulbure moralul militarilor și al cetățenilor. În doar câteva zile, aceste încercări au crescut de la șase la 126.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri