ByteDance cere ”binecuvântarea” Chinei pentru a-și exporta tehnologia

Compania-mamă a TikTok, ByteDance, a înaintat o cerere către Guvernul chinez pentru a-și exporta tehnologia.

Solicitarea vine în contextul în care luna trecută, Beijingul a revizuit politica de export a produselor sale, inclusiv în privința algoritmilor. Dacă ByteDance ajunge la un acord cu Walmart și Oracle, cuvântul Chinei în afacere ar putea fi decisiv, informează Financial Times.

Nu este clar dacă China îi va oferi companiei-mamă a TikTok binecuvântarea, întrucât purtătorul chinez de cuvânt Gao Feng a susținut că cererea va fi tratată „în conformitate cu legile și reglementările”.

Mai mult decât atât, presa chineză a lăsat să se înțeleagă în ultima săptămână că Beijingul nu ar fi atât de deschiși la semnarea contractului dintre cele trei companii, întrucât ar însemna o cedare benevolă a tehnologiei chineze.

Înțelegerea dintre Oracle, Walmart și ByteDance se află încă în incertitudine, în contextul în care cele trei încă se află în discuții pentru a ajunge la termeni agreați și de Casa Albă. În timp ce Trump amenință că TikTok se va închide dacă controlul aplicației nu va fi în mâinile americanilor, nici China nu cedează, existând posibilitatea să nu acorde ByteDance permisul de export.

Între timp, TikTok face tot ce poate pentru a stopa interzicerea sa în America: în decursul zilei de miercuri, aceasta a apelat la instanță.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri