Biden susține că Putin este un „ucigaș” și că „va plăti”. Rusia așteaptă scuze de la SUA

Tensiunile la nivel înalt dintre Statele Unite ale Americii și Rusia s-au acutizat în ultimele zile, încă de când liderul de la Casa Albă l-a catalogat pe Putin drept un „ucigaș”.

Întrebat dacă crede că liderul de la Kremlin este un „ucigaș”, Joe Biden a afirmat „cred că da”. Mai mult, în cadrul în cadrul unui interviu acordat ABC News, cel de-al 46-lea președinte al SUA l-a descris pe omologul său ca pe un om fără suflet, conform Digi24.

Scandalul recent a pornit de la un raport publicat de agențiile de intelligence care arată că Rusia ar fi fost implicată în alegerile prezidențiale americane din acest an. În acest sens, Biden a afirmat că Rusia „va plăti preţul” amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

„Va plăti un preţ. Am avut o conversaţie lungă, eu şi el. Îl cunosc relativ bine. Şi, în momentul începerii conversaţiei, am spus: «Eu vă cunosc şi dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă vom stabili că s-au întâmplat aceste lucruri, atunci să vă pregătiţi!»”, a afirmat Joe Biden pentru ABC News.

Rusia nu a primit bine apelativele făcute la adresa lui Putin

Prima reacție după declarațiile îndrăznețe ale lui Biden au venit de la preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. Viaceslav Volodin a susține că „a-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept «ucigaş» şi a-l ameninţa că «va plăti» reprezintă un atac împotriva Rusiei”, conform Agerpres.

Reuters notează că Ministerul Afacerilor Externe din Rusia așteaptă explicații și scuze de la Washington pentru liderul de la Kremlin, în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că afirmațiile făcute de Biden sunt „foarte rele”. În fața jurnaliștilor, Dmitri Peskov a spus că va analiza modul în care va comunica pe viitor cu SUA.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri