Beijingul susține că grupurile de extremă-dreapta hărțuiesc oamenii de știință în legătură cu originea COVID-19

Propaganda de la Beijing susține că oameni de știință internaționali au fost presați de „grupruile de extrema-dreaptă” să nu mai sugereze că COVID-19 nu a fost scăpat dintr-un laborator chinez, ci a fost cauzat de transmiterea animalelor.

The Global Times, unul dintre organele oficiale de propagandă externă ale Chinei, a afirmat că „oameni de știință proeminenți din SUA și Australia care s-au concentrat pe urmărirea originilor COVID-19 se confruntă acum cu o presiune politică imensă, iar unii au fost respinși pentru că nu au cedat teoriei conspirației conduse de politicieni”, conform Sky News.

Publicația chineză face referire inclusiv la epidemiologul-șef al Americii, dr. Anthony Fauci, despre care spune că s-a confruntat cu reacții extreme după ce a sugerat că COVID-19 ar fi apărut inițial la animale, înainte de a fi transmis oamenilor.

Mai mult decât atât, The Global Times susține că un un om de știință australian ar fi primit amenințări cu moartea de la persoane cu „înclinații de extremă-dreapta și chiar de supremație albă”.

„«A fost amenințat că, dacă va continua să-și exprime opinii cu privire la originile virusului, s-ar putea confrunta cu represiuni și mai mari», a spus o sursă apropiată de această problemă”, a mai scris propaganda chineză.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri