Autoritățile europene au decis să mențină amenda Google de peste 4 miliarde de euro

Tribunalul Uniunii Europene a hotărât să mențină amenda de peste patru miliarde de euro pentru Google. Decizia se referă la trimiterea în judecată a companiei de către Comisia UE după ce gigantul tech a fost acuzat că s-ar fi folosit de sistemul său de operare, Android, pentru a-și avantaja propriile produse și servicii în defavoarea competitorilor.

Cazul a început în 2018, atunci când Comisia a acționat Google în judecată pentru practicile ilegale pe care le folosea. Oficialii europenei au descoperit că gigantul american plătea și impunea anumite restricții producătorilor și operatorilor de telefonie, astfel încât serviciile și produsele sale să fie preferate în locul altora. Google a făcut apel și a dus o bătălie cu autoritățile Uniunii.

Acum, deși Tribunalul a păstrat amenda, suma a fost ușor modificată. Conform Reuters, sancțiunea a fost schimbată de la 4.34 miliarde de euro, la 4.12 miliarde.

Tribunalul confirmă în mare măsură decizia Comisiei potrivit căreia Google a impus restricții ilegale producătorilor de dispozitive mobile Android și operatorilor de rețele mobile pentru a consolida poziția dominantă a motorului său de căutare”, a scris Tribunalul în declarația de presă citată de agenția de presă.

Decizia nu este definitivă, ambele părți putând să se adreseze Curții de Justiție a UE în cazul în care apar nemulțumire. Google, cel mai probabil, va face apel în continuare. Însă, după cum notează și Reuters, chiar dacă gigantul tech reușește să aibe câștig de cauză, practicile de care este acuzat tot trebuie să se oprească pentru a se conforma cu noul pachet de legi DMA, care trebuie să intre în vigoare anul viitor.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri