„Attenzione, borseggiatrici!” Cum are grijă un utilizator de TikTok de turiștii din Italia

„Attenzione, borseggiatrici! Attenzione, pickpockets!” – este o frază, un amestec de italiană și engleză, care a devenit virală pe aplicația de socializare TikTok. În timp ce se plimbă pe străzile din Italia, Monica Poli are grijă ca turiștii să nu pice victimele hoților de buzunare.

Cu telefonul în mână și vorbind mai tare pentru ca toată lumea din jurul ei să audă ce spune, senzația TikTok practic îi face de rușine pe hoții de buzunare pe care îi întâlnește. Reacțiile acestora sunt aproape întotdeauna amuzante: se întorc rapid și pleacă, în timp ce ea îi urmărește. De multe ori, este vorba de grupuri de femei tinere, unele chiar însărcinate, care fug la auzul vocii ei.

@cittadininondistratti2

#VENEZIA #PICKPOCKETS #BORSEGGIATRICI #VENICE #CITTADININONDISTRATTI #pickpockets

♬ suono originale – Cittadini Non Distratti

 

Potrivit The New York Times, Monica Poli face parte dintr-un grup cunoscut sub numele de Cittadini Non Distratti, care practic strigă la oamenii pe care îi consideră hoți. Deși grupul a desfășurat această activitate timp de zeci de ani, abia acum s-a alăturat TikTok și Instagram, devenind foarte popular în întreaga lume.

În 2019, The Economist a raportat că grupul a fost responsabil pentru o treime din toate arestările de hoți de buzunare efectuate în Veneția.

Deși eforturile grupului au fost apreciate de publicul din social media – care a remixat chiar și celebra frază „Attenzione Pickpocket” într-un cântec -, poliția recomandă adesea să nu se posteze acest tip de videoclipuri, deoarece sunt ilegale și pot duce la violență.

Cu toate acestea, alți utilizatori ai platformei au folosit celebrul sunet pe alte tipuri de videoclipuri, cum ar fi acest TikTok cu o pisică portocalie care încearcă să fure mâncarea stăpânului său.

@__bananathecatI know we already used this video, but it fit the souldn so we reposted. #attenzione #pickpocket #bananathecat #catsoftiktok♬ original sound – user2117519005342

Sau acest video, care redă suspiciunea și paranoia pe care le ai atunci când îți lași lucrurile pe plajă în timp ce faci o baie în mare.

@falaansme always keeping an eye on my stuff 🤭 #beach #strand #pickpocket #taschendieb #paranoid #schwimmen #aufpassen #fürdich #attenzione

♬ original sound – user2117519005342

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri