Apple și Google, supărate pe noul proiect de lege al Congresului american

Autoritățile americane se pregătesc să adopte un nou set de reglementări numit ”Legea americană privind inovarea și libertatea de alegerea online” care ar împiedica companiile Big Tech să își favorizeze serviciile în detrimentul altora. Din pachet mai face parte și Open App Markets Act, o lege care vizează promovarea concurenței în magazinele de aplicații, relatează Axios.

Atât Apple, cât și Google sunt deranjate de acest proiect de lege care i-ar afecta negativ dacă Senatul american decide să implementeze normele. Apple a reacționat spunând că ar fi în detrimentul siguranței pe care App Store o oferă, deoarece ar permite utilizatorilor descărcarea aplicațiilor din surse terțe. Apple consideră aplicațiile din afara magazinului propriu ca fiind nesigure pentru că nu sunt supuse acelorași standarde de siguranță și securitate pe care ar trebui să le urmeze ca să apară pe App Store.

După un an tumultuos, în care am asistat la multiple controverse legate de rețelele de socializare, la acuzații de ignorare a unor riscuri pentru copii și la atacuri ransomware care au afectat infrastructura critică a țării, ar fi ironic dacă Congresul ar reacționa făcând mult mai dificilă protejarea confidențialității și securității dispozitivelor personale ale americanilor”, a declarat un reprezentat al Apple pentru Bloomberg.

Google a reacționat și ea printr-o postare pe blogul companiei în care afirmă că acest proiect de lege este dăunător pentru securitate și ar face ca produsele Google (cum ar fi Google Search, Maps, Chrome sau Gmail) să fie mai puțin utile și să furnizeze informații irelevante.

De partea cealaltă, Congresul susține că legea ar împiedica marile platforme să excludă produsele concurente. Mai exact, noile norme interzic companiilor să influențeze rezultatele căutărilor în defavoarea concurenților săi sau să solicite altor companii să cumpere serviciile proprii pentru a beneficia de tratament preferențial. Proiectul de lege este susținut de peste 40 de companii mai mici din domeniul tech care au cerut, într-o scrisoare deschisă, ca autoritățile să aprobe noile reglementări.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri