Apple și Google se pregătesc să deruleze faza a doua a sistemului de contactare a persoanelor expuse la COVID-19

Sistemul de contactare a persoanelor care au fost expuse la COVID-19 prin intreare în contact cu o persoană depistată pozitiv, dezvoltat de Apple și Google, intră în faza a doua.

Odată cu noul update, utilizatorii vor fi informați de pericol prin notificări, fără a fi nevoie să instaleze o anumită aplicație. Sistemul de „notificare a expunerii” a fost implementat în iPhone-uri și în dispozitive Android încă din luna mai, arată The Guardian.

Cele două companii explică, în secțiunea ”Întrebări frecvente”, că sistemul folosește Bluetooth și odată ce acesta este activat, dispozitivele utilizatorilor vor trimite în mod regulat un semnal către un alt device aleator – „un șir de numere aleatorii care nu sunt legate de identitatea unui utilizator și se schimbă la fiecare 10-20 de minute pentru protecție suplimentară”.

„Cel puțin o dată pe zi, sistemul va descărca o listă a cheilor pentru semnalele care au fost verificate ca aparținând persoanelor confirmate ca fiind pozitive pentru COVID-19. Fiecare dispozitiv va verifica lista de semnale înregistrate pe lista descărcată de pe server. Dacă există o potrivire între balizele stocate pe dispozitiv și lista de diagnosticare pozitivă, utilizatorul poate fi notificat și sfătuit cu privire la pașii care trebuie urmați”, mai arată cele două companii.

În Marea Britanie, sistemul nu va fi disponibil până ce guvernul britanic va lansa la nivel național propria aplicație de urmărire a contactelor – aflată în prezent în testare în Isle of Wight și în orașul Newham din Londra.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri