Apple a devenit prima companie care atinge o valoare de piață de 3 trilioane de dolari

Apple a devenit luni prima companie listată la bursă care valorează 3.000 de miliarde de dolari, conform The Verge. La scurt timp după ce a atins acest prag, însă, capitalul de piață al Apple a coborât sub nivelul de trei trilioane de dolari. Capitalizarea de piață trebuie să fie peste pragul de 3.000 de miliarde de dolari la închiderea pieței pentru ca Apple să fie desemnată în mod oficial ca fiind prima companie cotată la bursă cu această evaluare.

Apple a devenit prima companie americană cotată la bursă care a atins o capitalizare de piață de un trilion de dolari în 2018 și a urcat la o evaluare de două trilioane de dolari în 2020. Alți giganți americani din domeniul tehnologiei cotați la bursă, precum Microsoft, Amazon, Alphabet și Tesla, au, de asemenea, o valoare de peste un trilion de dolari.

Compania a ajuns la această cotație (fie ea și simbolică) datorită investitorilor care au încredere în produsele Apple și în potențialul acestora de a stimula consumatorii. TechCrunch notează că și pandemia a jucat un rol important pentru giganții tech prin simplu fapt că le-a oferit o valoare mai mare decât înainte. Impactul COVID asupra companiilor de tehnologie a fost cel mai pronunțat în rândul companiilor de software, dar cele mai mari companii de tehnologie din SUA s-au descurcat foarte bine, iar cotația Apple la 3 trilioane de dolari demonstrează acest lucru.

Apropo, 3 trilioane de dolari echivalează (aproximativ) cu produsul intern brut al Marii Britanii sau al Indiei. O singură companie reușește să genereze un capital asemănător cu PIB-ul unui stat. Asta este încă o dovada a enormității la care marile companii tech din zilele noastre au ajuns.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri