Anul 2022 vine cu taxe mai mici pentru presa și cărțile online

O modificare a Codului Fiscal, prin care s-a propus micșorarea TVA-ului de la 19% la doar 5 procente,  a fost marți adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie promulgată.

Potrivit modificărilor, începând cu anul 2022, materialele de presă în formate electronice precum și audiobookurile și cărțile destinate lecturării pe deviceuri electronice vor fi impozitate la nivelul celor în format tipărit, anume 5% taxă pe valoare adăugată.

„Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii:

Manualele școlare și cărți în format tipărit, audio, multimedia sau electronic, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicității și altele decât cele care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio” . Astfel va arăta art.291 alin(3) lit.(a) din Legea 227/2015 (Legea Codului Fiscal).

Acest nivel de impozitare este perceput de alte 17 state europene, aliniind România la un normal al Uniunii Europene. Această măsură face parte din demersul de a construi un mediul digital dezvoltat în care Biblioteca Digitală a României, un proiect inițiat cu ani în urmă, să poată fi organizată și dată spre utilizare.

Rîpeanu Antonia:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri