Antena 3, scenariu telenovelistic: lacrimi, răni la vedere și mărturii ”șocante” EXCLUSIV

Ca să emoționezi publicul, ai nevoie doar de niște lacrimi, niște mărturii care să miște profund publicul și desigur de nume grele. Cam așa a gândit Antena 3 emisiunea din seara zilei de 14 august, când a fost prezent în platou un jandarm rănit.

Alessandra Stoicescu a încheiat prima parte a emisiunii ”100 Min”, unde a fost prezent ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și l-a invitat în platou pe un plutonier major din cadrul Jandarmeriei Române, unul dintre cei ce au fost solicitați să intervină la un fast-food din zona protestului, timp în care doi colegi de-ai săi s-au desprins de grup și au fost bătuți.

Jandarmul în cauză, cu o rană pe tâmplă, a început să lăcrimeze chiar înainte să fie întrebat ceva. După ce Stoicescu i-a prezentat pe invitați – Mugur Ciuvică, Cristina Trăilă, deputat PNL, Alexandru Băișanu, deputat ALDE, Bogdan Chirieac și un fost șef al Jandarmeriei -, i-a adresat o serie de întrebări celui rănit în timpul manifestației de vineri, în speranța unei mărturii șocante (așa cum titrează chiar Antena3.ro AICI). Nu prea s-a înțeles mare lucru, pentru că bărbatul era probabil încă emoționat, noroc cu transcriptul publicației online.

”M-am gândit ce am fost în Piață. A fost ceva copleșitor și pentru mine și pentru colegi. N-am trăit până pe 10 august așa ceva. A fost un apel pe 112 în care s-au anunțat violențe. Am plecat spre locul indicat. Din toate pățile veneau obiecte contondente de care abia puteai să te ferești. Erau obiecte de tot felul, de la bări metalice, borduri, bile de oțel, praștii confecționate, chiar și bările de delimitare. Azi am fost la IML să scot certiicat medico-legal. Pțnă azi nu am avut voie să ies. Am stat la pat cu gheață și medicamente. Am fost rănit prin cască”, a declarat jandarmul.

 

Plutonierul major nu a putut să explice nici ce s-a întâmplat exact cu cei doi colegi ai săi, care ulterior au avut nevoie de spitalizare (și despre care s-a vehiculat că ar fi în pericol de moarte, deși femeia jandarm agresată a alergat marți până la mașină fără nicio problemă, la doar cinci zile de la eveniment). S-ar fi împiedicat, ar fi fost trași, nu se știe exact.

”Cei din diaspora au fost de treabă”, a declarat jandarmul, lucru care a atras o serie de felicitări din partea jurnalistei.

După o dispută intensă între Ciuvică și deputatul PNL Cristina Trăilă, postul de televiziune a difuzat un interviu cu un protestatar care, la finalul mărturiei, a cerut să știe ce fel de gaze au fost folosite, în contextul în care au apărut pe rețelele de socializare o serie de acuzații că instituția ar fi folosit gaze de război. Nu i s-a răspuns la întrebare, deși în platou se aflau două persoane care ar fi fost capabile.

”Sunt o victimă pentru că am fost lovit de gazele lacrimogene. Timp de 15 minute nu am văzut absolut nimic. M-au ajutat cei de la SMURD. Trebuie să precizez că aceste gaze au fost date la 18:30. Vreau să întreb de ce a fost făcut acest abuz. Jandarmii, înainte de a face orice împotriva protestatarilor au anunțat. Ca oamenii cu copii să se ducă în spate. Nu se putea ca ei să fie îjurați și loviți și să nu riposteze. Când a făcut acest exces de gaze lacrimogene, o parte din mulțime s-a retras. La 18:30 nu veniseră așa numiții intruși. De ce s-a întâmplat asta? Gazele acestea cred că au fost de două feluri”, a declarat protestatarul.

O altă dilemă a societății civile și a mai multor instituții de presă a fost discutată de cei adunați în platou. ”De ce nu s-a încercat extragerea persoanelor violente încă de la începutul manifestației?” Plutonierul major a afirmat că a existat ”un grup compact de persoane” care a împins gardurile și a încercat să înainteze spre Guvern, moment în care au fost somați verbal să se retragă, ”că va fi folosită violența”. Ulterior, grupul s-a dispersat iar extragerea n-a mai fost posibilă.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri