Ankara versus social media. Twitter va stabili o entitate juridică pe teritoriul Turciei

ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 04: Silhouettes of people holding a laptop and a smart phone are seen in front of the logo of 'Twitter' online news and social networking service application in Ankara, Turkey on September 04, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency

Twitter cedează presiunilor făcute de Ankara și va stabili o entitate juridică pe teritoriul Turciei pentru a putea să funcționeze în continaure, după ce statul condus de Erdogan a adoptat anul trecut o lege care stabilește că platformele de social media care au peste 1 milion de utilizatori trebuie să stocheze datele utilizatorilor turci în țară.

„Ne menținem angajamentul de a proteja vocile și datele persoanelor din Turcia care folosesc Twitter. Vom continua să fim transparenți cu privire la modul în care gestionăm solicitările din partea guvernului și a forțelor de ordine”, a declarat compania, conform The Verge.

”Internet Law 5651”, după cum este cunoscută legislația, prevede obligativitatea rețelelor de socializare de a desemna un reprezentant pe teritoriul Turciei care să păstreze legătura cu autoritățile sau să elimine conținutul interzis de către autorități.

În 2020, Ankara a dat amenzi – fiecare în valoare de 40 de milioane de lire (aproximativ 5,1 milioane de dolari) – Twitter, Facebook, YouTube, Instagram și TikTok pentru întârzierea desemnării unui reprezentant legal.

Decizia Twitter de a se alătura Facebook, TikTok și YouTube (care au stabilit încă de atunci o entitate juridică în Turcia) vine după ce guvernanții au interzis companiei să își mai facă publicitate, la începutul acestui an.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri