Aleksei Navalnîi se simte mai bine și plănuiește să se întoarcă în Rusia: „Am putut să respir singur toată ziua”

Starea adversarului lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, s-a îmbunătățit și acesta chiar a putut să respire singur, fără aparate, după cum a anunțat chiar el pe social media.

Liderul opoziției ruse a publicat pe Instagram prima sa poză de când a fost otrăvit, în urmă cu aproape o lună. În acest moment, el se află într-un spital din Germania, unde a fost transferat la insistențele comunității internaționale, conform Sky News.

„Bună, acesta este Navalnîi. Mi-e dor de voi 😍. Încă nu pot face nimic singur, dar ieri am putut să respir singură toată ziua. Nu am folosit niciun ajutor, nici măcar cea mai simplă supapă în gât gât. Mi-a plăcut foarte mult. Un proces uimitor, subestimat de mulți. Îl recomand”, a scris politicianul în descrierea pozei.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al lui Aleksei Navalnîi a confirmat marți că acesta vrea să se întoarcă în Rusia: „Toată dimineața jurnaliștii mi-au scris și m-au întreabat dacă este adevărat că Alexei intenționează să se întoarcă în Rusia”. 

„Încă o dată confirm tuturor: nu au fost luate în considerare niciodată alte opțiuni”, a mai afirmat Kira Yarmysh.

Posibilul moment al otrăvirii

În timp ce Rusia neagă orice implicare în otrăvirea cu agentul Novichock a lui Navalnîi, două alte laboratoare independente, din Suedia și Franța, au confirmat descoperirile făcute de cercetătorii militari germani.

În plus, a fost făcută publică o poză cu Aleksei Navalnîi din aeroportul Tomsk, Siberia, când bea ceva. Ipoteza propusă de susținătorii politicianului de opoziție era că acesta a fost otrăvit înainte de zborul său, agentul nervos fiindu-i introdus în ceai.

Sursa foto: @djpavlin via Sky News
Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri