Aleksei Navalnîi a fost examinat într-un spital civil. Medicii săi îi cer să renunțe la greva foamei

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimit Putin, a fost examinat într-un spital civil, aflat în apropierea închisorii din Vladimir. Rezultatele nu au fost însă dezvăluite.

Anunțul a fost făcut de unul dintre apropiații politicianului, Vladimir Volkov. Într-o postare pe Twitter, acesta a afirmat că „i-au fost efectuate numeroase examinări”, conform Agerpres, care citează DPA.

La începutul săptămânii, Navalnîi fusese mutat într-o unitate medicală a închisorii, după ce mai multe state vestice au cerut Rusiei să îi respecte dreptul disidentului la îngrijire. Acesta acuza dureri, avea temperatură și tușea, iar de pe 31 martie se află în greva foamei, în semn de protest pentru refuzul autorităților de a-i oferi acces la un medic la alegerea sa.

Medicii săi îi cer să renunțe la greva foamei

Medicii liderului opoziției ruse l-au îndemnat printr-un mesaj publicat ulterior să pună capăt imediat grevei foamei, avertizând că altfel ar putea muri. Rezultatele analizelor efectuate pe 20 aprilie arată că că problemele cu rinichii și sistemul nervos ale lui Navalny sugerează că ar muri dacă greva foamei va continua, conform BBC.

„Dacă greva foamei continuă chiar și pentru o perioadă minimă de timp, din păcate, pur și simplu nu vom avea pe cine să mai tratăm în curând”, spun cadrele medicale în comunicatul publicat în decursul zilei de joi pe site-ul Mediazona.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri